Matti Yrjänä Joensuun suosituista Harjunpää-dekkarikirjoista tehdään uusi C More -alkuperäissarja. Uutuussarja Harjunpää saa ensi-iltansa C More -suoratoistopalvelussa vuonna 2022. Sarjan päätähtinä nähdään Olli Rahkonen ja Olga Temonen. Kuvaukset ovat käynnistyneet Helsingissä viime viikolla.

Kuvaaja: Jaana Rannikko

C More -alkuperäissarjavalikoima saa vuodelle 2022 laadukkaan kotimaisen lisäyksen Harjunpää-rikosdraamasarjasta. Matti Yrjänä Joensuun valtavan suosittuihin Harjunpää-klassikkodekkareihin pohjautuvassa uutuussarjassa kesäinen Helsinki näyttäytyy murharyhmän tutkijoiden Timo Harjunpään ja Onerva Nykäsen kautta erilaisin silmin, kun ihmiset eivät ole turvassa kaduilla tai edes kodeissaan. Rankkojen rikosten keskellä on vaikea olla tuntematta jatkuvaa huolta omasta perheestään ja pelkäämättä otteen lipsumista omista lapsista. Kahdeksanosaisen C More -alkuperäissarjan pohjana ovat Joensuun kirjat Ahdistelija, Poliisin poika, Kiusantekijät ja Rautahuone.

Rikosten psykologiseen puoleen ja tarinoihin niiden taustalla vahvasti pureutuvan sarjan on käsikirjoittanut ja tuonut nykypäivään Harri Virtanen, jonka aikaisempiin töihin lukeutuvat muun muassa Karppi ja Kylmäverisesti sinun. “Joensuun kirjojen yhteiskunnallisuus puhutteli minua, samoin hänen inhimillinen asenteensa kaikkein
surkeimpiin ja raaimpiin tekoihin ajautuneita ihmisiä kohtaan”, kuvailee Virtanen sarjan kirjoitusprosessia.

Sarjassa on mukana kiinnostava näyttelijäkattaus. Ylikonstaapeli Timo Harjunpään roolin tekee Tom of Finland -musikaalista ja Fingerpori-elokuvasta tunnettu Olli Rahkonen ja hänen työparinaan aloittavana Onerva Nykäsenä nähdään Aika jonka sain -elokuvan tähti Olga Temonen. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Jutta Järvinen, Sanna Saarijärvi, Robin Svartström, Alma Pöysti ja Emilia Neuvonen.

Harjunpää-sarjan kuvaukset on saatu käyntiin viime viikolla Helsingissä ja ne jatkuvat elokuulle saakka. Sarjan tuottaa C Morelle ja MTV:lle ITV Studios Finland vastaavina tuottajinaan Maria Kangas ja Pete Paavolainen. Ohjauksesta vastaa Matti Kinnunen (Rahti, Miss Farkku-Suomi) Hanna Bergholmin (Pahanhautoja) ohjatessa sarjan kaksi viimeistä jaksoa.

“Joensuun Harjunpää-dekkarit ovat suurta suomalaista tarinankerrontaa parhaimmillaan.
Suositut kirjat antavat pohjan erittäin laadukkaalle henkilövetoiselle sarjalle, jossa
näyttelijät pääsevät loistamaan. Sarjan teemat ovat katsojia puhuttelevia, kuten nuorten
pahoinvointi, rikoksiin ajautuminen ja empatian puute”, kertoo kehitys- ja
draamapäällikkö Jani Hartikainen MTV:ltä.

Harjunpää-draamasarja julkaistaan C More -suoratoistopalvelussa vuonna 2022. Harjunpää on C More -alkuperäissarja.

Terms & Conditions | Privacy Notice

©Copyright ITV Studios 2020. All rights reserved